Japansk Shokupan

Udskriv opskrift

Her er en bagemaskine version af det lækre bløde og luftige japanske Shokupan brød. Japanerne er vilde med det og bruger det med skorpen skåret af til deres farverige og eksotiske sandwitch.

Ingredienser:

1½ dl sødmælk (helst ved stuetemperatur)
1 dl vand
400 g brødmel
30 g blødgjort smør
3 spsk sukker
1½ tsk salt
1½ tsk tørgær (eller ½ pakke frisk)

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne i bagemaskinen efter maskinens manual. Sæt skorpen på lys, og brug maskinen "Basic" program for det bedste resultat.

Når programmet er færdigt tages brødet ud af maskinen med det samme, og køles helt ned før det skæres for. Brødet bages færdigt mens det køler ned.

Hvis du vil bage dette brød uden bagemaskine, så skal det æltes til det er en blød og smidig dej, hæve i en time til dobbel størrelse, slås ned, placeres i en brødform, hæve i yderligere 45 minutter, og så bages ved 180°C i 18-20 minutter, eller til kernetemperaturen er over 96°C.

Denne opskrift er blevet vist 506 gange