Surdejsvafler
Udskriv opskrift
Det er altid ærgerligt at smide god mad ud, og det gælder for mit vedkommende også den resterende surdej når man lige har fodret den. Så her er en lækker opskrift på vafler der er lavet af surdejsrester efter surdejen er blevet fodret.
Ingredienser:
1½ dl
surdejsrest
|
½ l
mælk
|
250 g
hvedemel
|
2
sammenpiskede æg
|
60 g
smeltet smør
|
2 tsk
vaniljesukker
|
1 tsk
natron
|
Fremgangsmåde:
Dette laver man når man fodre sin surdej aftenen før man skal lave surdejsbrød. Bland surdej, mælk og hvedemel grundigt i en skål. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur til næste morgen.
Pisk æg, det smeltede smør og natron i til det er en homogen, tyktflydende og lækker vaffeldej. Bag vaflerne på et vaffeljern. Dejen kan også fint bruges til amerikanske pandekager.
Denne opskrift er blevet vist
1.122 gange