Gulerodsbrød Med Rugmel

Udskriv opskrift

Billede af Gulerodsbrød Med Rugmel fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er et lækkert brød til bagemaskinen, der er både sundt, velsmagende, let og luftigt. Jeg foretrækker at rive gulerødderne groft, så der kommer flotte orange konfettiprikker i brødet. Det kan også køres på dejprogrammet, og så bruges til at lave boller af.

Ingredienser:

2 dl vand
1½ dl youghurt (150 g)
1½ tsk salt
1 tsk stødt koriander
2 revede gulerødder (±100 g)
100 g rugmel
300 g brødmel
1 spsk gluten (kan udelades)
1 spsk hvedesur (kan udelades)
2 tsk tørgær

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne i bagemaskinen efter maskinens manual. Sæt skorpen på medium, og brug maskinen "Basic" eller "Whole Wheat" program for det bedste resultat.

Når programmet er færdigt tages brødet ud af maskinen med det samme, og køles helt ned før det skæres for. Brødet bages færdigt mens det køler ned.

Denne opskrift er blevet vist 139 gange