Feta & Spinat Scones

Udskriv opskrift

Billede af Feta & Spinat Scones fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker scone der er meget velegnet som tilbehør til supper, og krydrede gryderetter, eller som en lille overraskelse på en frokosttallerken. Den kan enten formes til en stor rund scone, som man skære som en lagkage, eller stikkes ud til 10-12 cm scones.

Ingredienser:

280 g mel
15 g bagepulver (~4 tsk)
½ tsk salt
100 g fetaost i små tern
45 ml olie (3 spsk)
2 æg
265 g græsk youghurt
1 lille håndfuld grofthakkede babyspinatblade

Fremgangsmåde:

Bland mel, bagepulver og salt grundigt i en skål, og lav en fordybning i midten. Pisk feta, olie, æg, spinat og youghurt sammen i en anden skål, og hæld i fordybningen i melet. Rør det sammen til en lækker og blød dej.

Tænd ovnen på 200°C. Drys mel ud på en bordflade, og hæld dejen ud på den. Tryk dejen ud så den er en 2-3 cm tyk. Stik sconesne ud med en diameter på en 8-12 cm.

Pensel med mælk, og sæt i ovnen i 10 minutter. Reducer varmen til 180°C, og bag i yderligere 10 minutter. Afkøles inden brug.

Denne opskrift er blevet vist 140 gange