Varmrøget Mørbrad

Udskriv opskrift

Billede af Varmrøget Mørbrad fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker og relativ hurtig opskrift på varmrøget mørbrad, frit efter Glæsel. køddet marineres i to timer, brunes på grillen, og så i røgovnen i en times tid. Smart og lækkert.

Ingredienser:

2 svinemørbrad, pudsede

2 spsk
peanutbutter
½ dl bourbon
1 spsk brun farin
1 spsk løgpulver
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk hele sorte peberkorn
½ dl olivenolie
1 spsk havsalt

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienser, undtagen mørbradene, i en miniblender til det er en homogen masse. Smør mørbradene ind i massen, og lad dem marinere i mindst 2 timer, gerne natten over. Tænd røgovnen og sæt temperaturen til 100°C. Ryst det meste af marinaden af mørbradene, og brun dem på alle sider. Læg dem i røgovnen og start for røgen. Ld dem røge indtil kernetemperaturen er omkring de 65°C, ca 1½ time.

Lad mørbradene hvile i en 10 minutters tid, og servér med kartofler, kold hvid sauce. og måske en lækker lille salat til.

Denne opskrift er blevet vist 200 gange