Kærnemælks Grovbrød

Udskriv opskrift

Billede af Kærnemælks Grovbrød fra Verdens Lækreste Opskrifter

Kærnemælk er perfekt til at bage brød med. Syrligheden i kærnemælk kommer jo i vore dage fra en laktosefermentering, ikke så langt fra surdejens biokemiske processer. Resultatet er et lækkert og smagfuldt brød med en fabelagtig krumme

Ingredienser:

3 dl kærnemælk
3 spsk rapsolie
2½ spsk ahornsirup
225 g fuldkornsmel
240 g brødmel
1½ spsk Gluten
2 tsk fin salt
2½ spsk tørgær

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne i bagemaskinen efter maskinens manual. Sæt skorpen på medium, og brug maskinen "Basic" eller "Whole Wheat" program for det bedste resultat.

Når programmet er færdigt tages brødet ud af maskinen med det samme, og køles helt ned før det skæres for. Brødet bages færdigt mens det køler ned.

Denne opskrift er blevet vist 98 gange