Pastrami

Udskriv opskrift

Billede af Pastrami fra Verdens Lækreste Opskrifter

Hjemmelavet pastrami med en lækker komplex røgsmag. Pastrami er en jødisk delikatesse, bedst kendt fra USA, og især New York. Smagen man går efter er den fremragende pastrami man kan købe i kæmpe store Rubensandwich hos Katz på East Hudson Street i netop New York. Det er lavet af oksespidsbryst, først sprængt, så rubbed, og endelig røget i en 16 timer. Hos Katz siges det at Pastramien yderligere er dampet en time eller to, inden den serveres. Det tager tid, men det er det hele værd.

Ingredienser:

1-1½ kg sprængt oksebryst
3-4 spsk Pastrami Rub

Fremgangsmåde:

Læg det sprængte bryst i vand i køleskabet i 8 timer, for at vaske saltet ud. Lav en omgang Pastrami Rub klar til brug.

Tag spidsbrystet op af vandet og dup det kun er let fugtigt. Drys rubben generøst over brystet, og lad det hvile i et kvarter mens rubben sætter sig fast. Vend brystet og gentag på den anden side. Lad nu brystet hvile utildækket i køleskabet i to dage.

Tænd røgovnen på 110°C, og gør smuldet klar. Jeg foretrækker elle, eller kirsebær, men der er mange smage i spil her, så det gøtr nok ikke den store forskel. Røg nu Pastramien til den når en kernetemperatur på 66°C (hvis man vil dampe den bag efter), ellers skal den tages til en kernetemperatur på 95°C. Hvis man ikke damper Pastramien, vil den være mør, men ikke så mør som den dampede version. Barken skal være kraftig og mørk, og vil være lækker hård på den ikke dampede, og lidt blød i det på den dampede version. Hvis man vælger at dampe den, kan man eventuelt lige smide den under ovnens gril i et kvarters tid inden servering.

Hvis man vælger at dampe Pastramien, kan den sagtens vente en uges tid i køleskabet. Sæt en rist i ovnen med en bradepande med vand under. Damp den i et par timer indtil kernetemperaturen er omkring de 95°C. Sørg for at bradepanden ikke koger tør.

Pastramien skæres i tynde skiver på tværs af muskelfibrene. Serveres med dildagurker på lyst rugbrød eller Tysk Bondebrød, smurt med Dijon sennep, og et drys saurkraut, eller bare med lidt god kartoffelsalat (og dildagurker naturligvis).

Denne opskrift er blevet vist 179 gange