Kamsteg Med Rosmarin

Udskriv opskrift

Billede af Kamsteg Med Rosmarin fra Verdens Lækreste Opskrifter

En kamsteg kan være ret neutral, så her er en meget lækker version vådsaltet, og med masser af rosmarin og hvidløg, og stegt på rotisseriet. Stegen bliver ekstra smagfuld hvis den som her er stegt med benene.

Ingredienser:

2 kg kamsteg med ben

saltlage:
3 l vand
1 dl fint salt (eller 2 dl groft salt)
½ dl brunt farin

rub:
4 fed hvidløg, pressede
2 tsk finthakket frisk rosmarin
2 tsk friskkværnet peber
1 tsk knust tørrede chili

Fremgangsmåde:

Bland saltlagen sammen i en stor skål, og bland den godt sammen til både sukker og salt er helt opløst. Læg stegen ned i lagen så den er helt dækket, læg låg på og stil den i køleskabet i 6-8 timer.

En time for stegen skal på rotisseriet, tages den op af saltlagen og duppes tør med køkkenrulle. Bland ingredienserne til rub'en sammen og massér den ind i stegens oveflade. stik spydet igennem stegen og fastgør rotisseriegaflerne så stegen er i balance. Lad stegen hvile ved stuetamperatur indtil den skal steges.

Bruges grill, sættes den op til indirekte høj varme. sæt spiddet på rotisseriet og start motoren. steg i godt en times tid, indtil stegens kernetemperatur er omkring 63-64°C. Tag stegen af spiddet, og lad den hvile i 15 minutter, inden den skæret for. Start med at skære benene fra, det er meget lækre, og skær så stegen ud i tynde skiven.

Denne opskrift er blevet vist 654 gange