BBQ Ribs

Udskriv opskrift

Billede af BBQ Ribs fra Verdens Lækreste Opskrifter

Der er ikke meget der er så lækkert som en gang BBQ ribs, serveret med bagte kartofler, cole slaw, og måske en lille majskolbe til. Og valget af BBQ marinade bestemmer karakteren af dine ribben, se et par af dem vi har her på siden: Jamies Grillmarinade, Bourbon Barbecue Sauce, eller den spændende og meget amerikanske Dr. Pepper BBQ Sauce.

Ingredienser:

1½+ kg god kvalitet ribben
2½-3 dl BBQ marinade (se indledningen for forslag)

Fremgangsmåde:

Lav den BBQ marinade du har valgt til i dag. Tænd ovnen på 200°C (190°C varmluft hvis du har flere lag bradepander). Gnid ribbenene med olie, salt og peber. Læg ribben i ét lag i en bradepande, pensel dem med marinade, og dæk med aluminiumsfolie.

Ribbenene skal nu stege i en 1¼ time, til de er så møre at kødet næsten falder af benene. Efter 30 minutter pensles benene igen med marinaden, og foliet lægges tilbage over. Tænd op i grillen. Efter yderligere 30 minutter, pensles benene igen, men denne gang fjernes foliet, så ribbenene bruner en smule. Efter en 7-8 minutter pensles benene en sidste gang, og de steger til de er nok.

Steg ribbenene færdige på grillen ved middelhøj, indirekte varme i 5-10 minutter (eller under grillen i ovnen). Servér med salat, bagekartofler, cole slaw og/eller et par majskolber.

Denne opskrift er blevet vist 3.137 gange