Chimichurri

Udskriv opskrift

Billede af Chimichurri fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en lækker version af den argentinske Chimichurri sauce. Det er en sauce, ikke ulig italiensk pesto, og med rødder i det nordspanske køkken. Saucen er meget populær i hele sydamerika, og bruges som marinade til kød, men står også på bordet i Sydamerika, i næsten samme omfang man finder ketchup i Nordamerika. Opskriften på Chimichurri variere meget, og hver familie har sin egen opskrift.

Ingredienser:

4 dl hakket bredbladet persille
2 grene frisk timian, eller 1 tsk tørret
2 finthakkede forårsløg
4-6 finthakkede fed hvidløg
1½ spsk knust tørret chili
1½ dl æble cider eddike (eller hvidvinseddike)
saften af 1 citron
4 dl god olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:

Hak persille, timian, hvidløg og forårsløg fint (kan evnt. køres i foodprocessor, men pas på det ikke bliver for fint). Rør olie, eddike, og chiliflager i, og smag til med salt og peber.

Kan bruges som marinade på grill- og andet stegt kød, og serveres også ved bordet i en lille skål som en salsa. Kan holde sig et stykke tid i køleskabet, men skal helst varmes op til stuetemperatur før den serveres ved bordet.

Man kan desuden tilsætte: finthakket rå løg, paprika, finthakket rød peber, finthakket laurbærblade, spidskommen, stødt eller hele frø, ristet på en tør pande, frisk finthakket oregano, finthakket tomat og hvad man ellers har fantasi til. Gulvet er dit, opfind din families helt egen Chimichurri...

Denne opskrift er blevet vist 5.236 gange