Aspargessuppe

Udskriv opskrift

Billede af Aspargessuppe fra Verdens Lækreste Opskrifter

En meget lækker og kremet suppe, der skal laves mens de hvide asparges er i butikkerne fra slutningen af maj, til omkring Skt. Hans. Lav en masse, og gem den i fryseren til den kolde tid. Man kan godt bruge dåseasparges til denne suppe, men det er ikke det samme.

Ingredienser:

500 g friske hvide asparges
1½ l kyllingebouillon
25 g smør
2 spsk mel
2 dl piskefløde
salt & peber

Fremgangsmåde:

Skræl aspages og damp dem i 1-1½ minut i bouillon. Blend asparges og ½ liter buillon til suppen er helt jævn. Smelt smørret i en gryde, uden at det bruner. Rør melet i og lad det lige bage af i et minuts tid. Hæld bouillon i lidt efter lidt, men der piskes til den er jævn.

Tilsæt den blendede aspargesblanding, og rør fløden i. Bring suppen til kogepunktet under omrøring, og lad den simre forsigtig i en 5 minutters tid. Smag til med salt og peber, og servér rygende varm med et stykke godt brød.

Denne opskrift er blevet vist 2.685 gange