Friskbagt Franskbrød

Udskriv opskrift

Billede af Friskbagt Franskbrød fra Verdens Lækreste Opskrifter

Jeg skulle lige se hvad min nye Kenwood Major kan bruges til. Og det at ælte brødet i lang tid, giver bare fantastiske resultater. Her er et brød der er helt simpelt, og giver et meget lækkert resultat.

Ingredienser:

1 kg god brødmel
1 pakke gær
15 g salt
2 spsk olie
6 dl lunkent vand

Fremgangsmåde:

Bland mel og salt i en skål. Tilsæt olien, gær, og så vandet. Tænd for køkkenmaskinen, og lad den ælte i 10 minutter, indtil dejen er elastisk og lækker. Dejen skal være lidt klistret. Dæk skålen til med et hviskestykke og lad dejen hæve til det dobbelte, ca. 1½ time.

Vælt dejen ud på en bordflade der har fået et let drys mel. Slå djen ned, og form den til 2 store, eller 3 små franskbrød. Lad den hæve i endnu 45 minutter. Når tiden nærmer sig, tænd ovnen på 250°C, og sæt en plade i ovnen for at varme den op.

Når brødene næsten er fordoblet i størrelse, sættes brødene forsigtigt på den varme bageplade. Drys overfladen med lidt mel, og skær riller skråt på tværs, og sæt dem i ovnen. Efter 10 minutter sænkes temperaturen til 190°C. Bag brødene i 30 minutter mere, indtil de er gyldenbrune, og har en hul lyd når man banker på dem.

Køl helt ned inden de skæres.

Denne opskrift er blevet vist 5.207 gange