Jeg skulle lige se hvad min nye Kenwood Major kan bruges til. Og det at ælte brødet i lang tid, giver bare fantastiske resultater. Her er et brød der er helt simpelt, og giver et meget lækkert resultat.
Bland mel og salt i en skål. Tilsæt olien, gær, og så vandet. Tænd for køkkenmaskinen, og lad den ælte i 10 minutter, indtil dejen er elastisk og lækker. Dejen skal være lidt klistret. Dæk skålen til med et hviskestykke og lad dejen hæve til det dobbelte, ca. 1½ time.
Vælt dejen ud på en bordflade der har fået et let drys mel. Slå djen ned, og form den til 2 store, eller 3 små franskbrød. Lad den hæve i endnu 45 minutter. Når tiden nærmer sig, tænd ovnen på 250°C, og sæt en plade i ovnen for at varme den op.
Når brødene næsten er fordoblet i størrelse, sættes brødene forsigtigt på den varme bageplade. Drys overfladen med lidt mel, og skær riller skråt på tværs, og sæt dem i ovnen. Efter 10 minutter sænkes temperaturen til 190°C. Bag brødene i 30 minutter mere, indtil de er gyldenbrune, og har en hul lyd når man banker på dem.
Køl helt ned inden de skæres.