Arthurs Crumpets

Udskriv opskrift

Billede af Arthurs Crumpets fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en lidt nemmere opskrift på crumpets. Jeg fandt at den tidligere opskrift, selvom den giver rigtig gode crumpets, var teknisk meget svær at lave. Denne er meget nemmere og giver rigtigt gode crumpets.

Ingredienser:

3 dl lunken vand
4 dl lunken mælk
30 g smeltet smør
420 g mel
2½ tsk tørgær (eller 25g frisk)
1 tsk bagepulver
1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser i en skål, og pisk i 2 minutter med en elpisker på højeste hastighed. Dæk skålen til, og lad dejen hvile ved stuetemperatur i en times tid, til der er masser af boblet i dejen.

Hæld olie på en teflon pande ved lav til mellem temperatur. Placér velsmurte metalringe der er 9 cm i diameter, og mindst 4 cm høje på panden. Hæld ca. ½ dl dej i hver ring og lad det bage i omkring 4 minutter, til dejen er fast og boblerne begynder at størkne, og ser tørre ud ved kanten. Fjern ringen med en tang eller grydelapper, og lad dem stege til de har fået 10 minutter i alt. Vend crumpetsne og giv dem yderligere 5 minutters tid så de er nok inden i.

Servér dem lune, eller køl dem helt ned. De fryser rigtigt godt. Når de så skal serveres kan man varme dem i en brødrister, eller i en 120°C ovn.

Denne opskrift er blevet vist 15.594 gange