Røget Kylling

Udskriv opskrift

Billede af Røget Kylling fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne lækre kylling kræver at man har mulighed for at røge, enten med en røgovn eller en god grill. Kyllingen gnides ind med en lækker rub, og ryges langsomt i 5 timers tid, til man har en saftig og lækker kylling.

Ingredienser:

1 kylling på 1½-2 kg

rub:
½ dl brun farin
½ dl paprika
3 spsk salt
1 spsk friskkværnet peber
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk løgpulver
1 spsk sød chili
1 spsk cayennepulver

Fremgangsmåde:

Bland brun farin, paprika, salt, peber, hvidløgspulver, løgpulver, chili pulver og cayennepulver i en skål. Vask kyllingen godt af og dup den tør. Gnid rub'en ud over hele kyllingen, gerne under skindet hvor det kan lade sig gøre. Lad kyllingen hvile i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over.

Tænd for røgovnen, og få temperaturen op omkring 110°C. Tilsæt smuld og få røgen i gang. Læg kyllingen ind med brystet nedad. Lad den røge i 1½ time, vend så kyllingen og lad den røge i endnu 2½-3 timer. Mål med et stegetermometer ved benet hvor brystet er tykkest, temperaturen skal være 71°C. Tag kyllingen ud og lad den hvile i 10 minutter. Server med rissalat og en grøn salat.

Denne opskrift er blevet vist 66.797 gange