Flank Steak Burritos

Udskriv opskrift

Billede af Flank Steak Burritos fra Verdens Lækreste Opskrifter

Flank steak smager fantastisk godt, men kan være lidt sejt hvis det ikke behandles korrekt. Marineringen i denne opskrift hjælper med til at gøre den mør, men sørg for at den ikke ligger for længe.

Ingredienser:

1 dl hakket frisk koriander
1 dl raps- eller vindruekerneolie
1 dl limesaft
2 spsk finthakket chipotle i adobosauce
2 spsk presset hvidløg
2 spsk hvidvinseddike
1½ tsk salt
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk friskkværnet sort peber
500 - 700g flank steak
2 røde pebre i tern
1 grofthakket løg
6 tortilla
ca 4 dl salat
2 halverede og skivede avocado
6 spsk købesalsa

Fremgangsmåde:

Bland 1 dl frisk koriander, 1 dl olie, 1 dl limesaft, chipotle, hvidløg, eddike, salt, spidskommen og sort peber i en stor skål. Læg flank steaken i marinaden og dæk med plast folie. Sæt i køleskabet i 4-12 timer, vend med mellemrum.

varm olie i en solid pande, til den er meget varm. Tag flank steaken op af marinaden, men smid ikke marinaden ud. Drys steaken med salt og peber, og steg den ved høj varme i 5-7 minutter for medium. Læg steaken på et skærebrædt og dæk med sølvfolie i 10 minutter. Skær derefter steaken i smalle strimler på tværs af fibrene.

Imens sautér rød peber og løg i stegefedtet fra steaken, sammen med ½ dl af marinaden, indtil de er al dénte, ca 3-5 minutter.

Varm tortillaerne godt igennem på en pandekagepande over mellem varme. Del flank steak, rød peber/løg mix, salat, avocado, salsa, og evnt. lidt frisk koriander i 6 lige portioner. Ruld indholdet ind i hver sin tortilla og servér.

Denne opskrift er blevet vist 3.862 gange