Praliné

Udskriv opskrift

Denne lækre pralinéopskrift er nem at gå til. Jeg bruger den mest til at berige is, og gøre den endnu mere syndig. Princippet er enkelt, lige dele sukker og ristede nødder med en lille sjat vand til at starte karameliseringen. Derefter hakkes den enten groft eller fint, eller køres til at pasta, noget lig peanutbutter. Jeg bruger for det meste hasselnødder, men alle nødder kan bruges, og især mandler er særdeles velegnede.

Ingredienser:

100 g ristede nødder
100 g sukker
0,2 dl vand

Fremgangsmåde:

Rist nødderne forsigtigt uden at brænde dem og lad dem køle af. Man kan fjerne skallerne, men jeg synes egentligt at de giver en fin kompleks bitterhed.

Bred et stykke bagepapir ud på en bageplade. Hæld vand og sukker i en lille kasserolle og kog det til en lys karamel. Tag kasserollen af varmen og tilsæt de ristede nødder. Rør godt rundt så de bliver helt dækket af karamelmassen. Spred karamelmassen ud på bagepapiret så der kun er ét lag nødder, og lad det køle helt af.

Alt efter hvad pralinéen skal bruges til, kan den hakkes groft med en kniv eller køres til et pulver på en foodprocesser. Hvis man køre den længe nok på food prosessoren, vil nødderne udskille deres olie og pralinéen vil blive til en fin pasta.

Pralinéen er velegnet til at blande i is eller chokolade, eller til at drysse ud over desserter.

Denne opskrift er blevet vist 8.204 gange