Pølse Frittata

Udskriv opskrift

Billede af Pølse Frittata fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker frittata der har en slags rösti som base, med en lækker blød osteberiget æggemasse, krydret med lækre røgede pølser. Denne ret var en kæmpe success da jeg serverede den første gang, og vil helt sikkert være på bordet mange gange i fremtiden. Erstat pølsen med svitsede aubergine, og servér den vegetarisk.

Ingredienser:

3 spsk smør delt i to
200 g røget pølse i 1 cm skiver
1 stort finthakket løg
1 dl grofthakket grillet peberfrugt uden skind (fra glas)
2 spsk olie
800 g groftrevet kartoffel
3 dl revet ost efter smag
6 æg
1 dl piskefløde
chilisauce efter smag
8 tykke skiv tomat
1 dl parmesanost
1 dl creme fraise
2 spsk finthakket purløg
salt og peber

Fremgangsmåde:

Tænd for ovnen på 200°C. Smelt 1 spsk smør i en ovnfast sautérpande og brun pølsestykkerne i en 3 minutters tid. Tilsæt løget og lad det sautere med i et par minutter. Hæld pølseblandingen over i en skål og hæld de grofthakkede pebre over og bland det godt.

Sæt sautérpanden tilbage på blusset og tilsæt resten af smørret og olien. hæld den revne kartoffel i panden og spred den ud og op af siderne med en paletkniv, så kartoffelmassen bliver en slags tærteskorpe. Drys lidt salt og peber på og steg kartoffelskorpen ved middelvarme, til den begynder at brune i kanterne, ca. 10 minutter.

Fordel osten over kartoffelskorpen, og fordel derefter pølseblandingen over osten. Pisk æg, piskefløde og chilisauce sammen og drys med lidt salt og godt med friskkværnet peber. Fordel æggemassen over pølseblandingen og fordel tomatskiverne ovenpå æggemassen så de ses tydeligt. Drys med parmesanosten. Bag i ovnen til æggemassen har sat sig, ca. 25 minutter. Lad frittataen stå i 5 minutter efter den er taget ud, hvorefter kanterne løsnes og frittataen glider over på et serveringsfad. Skær den som en pizza og servér med det samme.

Bland creme fraisen og det hakkede purløg og servér det til.

Denne opskrift er blevet vist 9.447 gange