Dybstegt Camenbert

Udskriv opskrift

Billede af Dybstegt Camenbert fra Verdens Lækreste Opskrifter

En virkelig lækker dessert som jeg helt havde glemt indtil den pludseligt var på menukortet på Café Mocca i Præstø. Den er nem at lave og er spændende anderledes. Servéres med hjemmelaver solbærsyltetøj og hvad man ellers finder lækkert.

Ingredienser:

1 lille camenbert
50 g mel
1 æg
75 g rasp
1 l neutral olie
solbærsyltetøj, ribsgelé, sennep, toast

Fremgangsmåde:

Del camenberten i 8. Hæld mel, rasp og sammenpisket æg i hver sin skål. Vend camenbertstykkerne i mel, så i æg, så rasp, så æg igen, og endeligt i raspen en gang til og læg dem til side på en tallerken. Varm olien op i en gryde. Man kan checke at olien er varm nok ved at stikke spidsen af en tændstik (ikke svovlet) ned i olien. Hvis det syder er den klar. Steg 2 camenbertstykker af gangen indtil de er sprøde og gyldne, ca. 1-1½ minut. Læg camenbertstkkerne på fedtabsorberende papir og gentag med resten. Servér med det samme med solbærsyltetøj, lidt ribsgelé rørt op med lidt dijonsennep og evnt. et stykke toast.

Denne opskrift er blevet vist 3.903 gange