Dyrekølle

Udskriv opskrift

Billede af Dyrekølle fra Verdens Lækreste Opskrifter

Dyrekølle er lækker festmad der kan serveres til enhver festlig lejlighed og på mange forskellige måder. Her er opskriften jeg valgte at bruge da jeg skulle holde en kombineret fødselsdag for min kone og datter for nyligt. Sovsen blev helt utrolig, og resterne blev til den bedste biksemad nogensinde.

Ingredienser:

1½ kg dyrekølle
40 g smør
½ l kalvebouillon
2 spsk hakket rosmarin
10 knuste enebær
1 tsk salt
2 spsk ribsgelé

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220°C, og smelt smørren uden at brune det. Puds køllen, og sørg for at køllen er tør. Bland den hakkede rosmarin og knuste enebær med saltet. Gnid køllen godt in i det smeltede smør, og derefter med krydderblandingen. Læg køllen på en rist over en bradepande, og lad kødet brune i 15 minutter i ovnen.

Skru ovnen ned til 125°C, sæt et stegetermometer i køllen og dryp med mere af det smeltede smør. Lad køllen stege i ca. en times tid, indtil stegetermometeret viser 62°C til 66°C (fra rosa til gennemstegt). Tag køllen ud af ovnen, pak den ind i sølvfolie og lad den hvile i ca. 15 minutter. Lav saucen efter en dobbel portion af opskriften på brun sauce med indholdet fra bradepanden som sky, og rør derefter ribsgeléen ud i saucen. Servér med kogte kartofler og rosenkål eller letkogte bønner.

Denne opskrift er blevet vist 160.383 gange