Hughs Citronmuffins

Udskriv opskrift

Billede af Hughs Citronmuffins fra Verdens Lækreste Opskrifter

Jeg sad og så River Cottage sidste dag og beundrede Hugh Fearnley-Whittingstalls måde at elske mad på. Her er nogle lækre muffins fra denne udsendelse, men se meget mere på River Cottages hjemmeside. Hvis man ikke lige kan finde Lemon Curd (citroncreme), kan man lave den selv, eller bruge en af de variationer i bunden af opskriften. Hugh skriver om denne opskrift at han ind i mellem erstatter 100g mel med 125g mandelmel og et par dråber mandelessens.

Ingredienser:

225 g mel
2 tsk bagepulver
et lille drys salt
100 g sukker
1 æg
125 g tyrkisk youghurt
1¼ dl mælk
75g smeltet smør
150 g lemon curd (citroncreme)

Fremgangsmåde:

Placér 12 papirforme i 12 muffinforme, eller brug en muffinplade. Tænd ovnen på 180°C. Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en stor skål så det er luftigt og godt blandet. Bland æg, youghurt, mælk og det afkølede smeltede smør i en anden skål. Bland det våde i det tørre, men kun lige til det er rørt sammen. Hvis man røre for meget i en muffindej bliver den tæt og sandkageagtig.

Øs lidt dej i hver muffinform, lidt under halv fuld. øs ca. ½ teskefuld lemon curd i hver form, og øs så mere muffindej ovenpå i hver form, så den er ca. ¾ fuld. Bag muffinsne i ca. 30 minutter intil de er gyldne på toppen. Lad dem køle på en rist og spis helst med det samme, mens de endnu er lune.

Vaiationer: Erstat lemon curd med en tykflydende syltetøj, f.eks. jordbærsyltetøj med hele bær, eller prøv at erstatte lemon curd med Nutella. Det er også lækker at erstatte lemon curd med moset banan eller mosede blåbær. Man kan også helt glemme lemon curd og bare røre rosiner eller hakkede abrikoser i dejen.

Denne opskrift er blevet vist 11.380 gange