Håndværkere
Udskriv opskrift
Du kan købe en 3-kornsblanding eller selv blande kerner og korn, til en blanding, du foretrækker. Hjemmebag kan opbevares i fryseren og optøs på en tallerken med et stykke køkkenrulle over og under brødet. Papiret vil opsuge vandet fra optøningen.
Ingredienser:
3 dl
lunkent vand
|
1½ dl
ymer eller yoghurt
|
50 g
gær
|
1½ tsk
salt
|
2 spsk
olie
|
100 g
3-kornsblanding
|
ca 600 g
fuldkornsmel
|
æg til pensling
|
havregryn til drys
|
Fremgangsmåde:
Rør vand og ymer sammen. Smuldr gæren og rør den ud i. Tilsæt salt og olie. Rør 3-kornsmelet i først og derefter melet i lidt ad gangen, og ælt dejen , til den er smidig og slipper hænderne. Lad den hæve tildækket 40 minutter.
Ælt den igennem. Rul den ud på bordet til en firkant på ca 30 x 30 cm. Læg den på pladen og rids med en skarp kniv 20 kvadrater og dæk den til. Efterhæv i 20 minutter. Skær dejen igennem i firkanter med en skarp kniv. Pensl med æg og drys med havre gryn. Bag midt i ovnen 20 minutter ved 200 grader.(390F). Afkøles på rist og brækkes fra hinanden.
Denne opskrift er blevet vist
8.615 gange