Chocolate Chip Cookies

Udskriv opskrift

Billede af Chocolate Chip Cookies fra Verdens Lækreste Opskrifter

Lækre cookies der er sprøde udenpå og seje indeni. Der er uendelig mange variationer af denne opskrift, tilsæt f.eks. nødder, rosiner, eller hvad med at blande hvid chokolade i?

Ingredienser:

150 g smør ved stuetemperatur
150 g sukker (1½ dl)
150 g brun farin (1½ dl)
1½ tsk. vaniliesukker
2 æg
325 g hvedemel
30 g havregryn
1-1½ tsk. natron
½ tsk. salt
4-5 dl chokoladeknapper eller lignende

Fremgangsmåde:

Tænd for ovnen ved 175°C. Pisk det blødgjorte smør, sukker, brun farin og vanilliesukker, indtil det er luftigt og har en lysere farve. Pisk de to æg i, indtil kagemassen igen er homogen og luftig. Bland mel, havregryn, natron og salt i en skål. Rør melblandingen i smørblandingen, lige indtil det er jævnt, og tilsæt chokoladeknapperne.

Øs dej op med en isske og læg dejen på en smurt bageplade i størelsen som en iskugle. Sørg fpr at der er god afstand mellem kagerne, de vil flyde ud under bagning. Sæt kagerne i ovnen og lad dem bage i en 12-14 minutter. Tag pladen ud, og lad dem lige køle af en 3-4 minutter inden de flyttes over på en rist til afkøling.

En dl chokolade kan evnt. erstattes af rosiner eller grofthakkede hasselnødder.

Denne opskrift er blevet vist 47.151 gange