Tarteletter med Kylling

Udskriv opskrift

Billede af Tarteletter med Kylling fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er opskriften på den ultimative mormormad, selvom jeg personligt forbinder denne ret med min farmor. Opskriften giver en smagsoplevelse der stemmer helt overens med min barndoms errindring om farmor Ellas tarteletter. Selvom tarteletter ikke lige er moderne, vil de for mig altid være "comfort food".

Ingredienser:

1 kylling (ca. 1200g)
12 dl vand
1 løg skåret i store stykker
1 porre i store stykker
3 laurbærblade
1 tsk. salt
1 dåse grønne eller hvide asperges
30 g smør
½ dl mel
2 dl suppe fra kyllingen
½ dl fløde
salt og peber
10 tarteletter

Fremgangsmåde:

Skyl kyllingen grundigt. Bring kylling og vand i kog, og skum suppen. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad den simre ved svag varme i 45-50 minutter. Tag kyllingen op og si grønsagerne fra suppen. Lad kyllingekødet køle lidt af og tag kødet fra benene. Hæld aspargsvandet, der skal bruges i stuvningen, op i en skål og skær aspargserne i 1½-2 cm stykker.

Smelt smørret i en gryde ved mellemvarme. Tilsæt melet under kraftig omrøring indtil det er bagt af. Tilsæt aspargesvandet og pisk til rouen er jævn og lækker. Tilsæt suppe fra kyllingen og pisk indtil stuvningen er i kog. Riv kyllingen i små mundrette stykker, og vend aspargesene i. Tilsæt fløde, salt og peber, og lad stuvningen simre ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.

Lun tarteletterne efter anvisningen på pakken og hæld ca. ¾ dl af stuvningen i hver tartelet. Pynt med dild og server straks.

Denne opskrift er blevet vist 12.034 gange