Koldbrygget Iskaffe

Udskriv opskrift

Billede af Koldbrygget Iskaffe fra Verdens Lækreste Opskrifter

Koldbrygget kaffe bruger tid i stedet for varme til at trække de ca. 1100 forskellige smagsstoffer ud af kaffebønnerne. Princippet er at de malede bønner sættes I blød i koldt vand i 12 timer ved stuetemperatur, og så filtreres de gennem et kaffefilter. Resultatet er et lækkert og aromatisk ekstrakt der kan holde sig i køleskabet i et par uger. Ekstraktet blandes derefter i forholdet 1:1 med enten vand eller mælk. Og så gælder de helt samme regler som for almindelig kaffe. Jo bedre og friskere kaffebønner og jo bedre og friskere vand man bruger jo bedre bliver resultatet.

Ingredienser:

1 l frisk vand
225 g friskmalet kaffe

Fremgangsmåde:

Hæld vand og malede kaffebønner i en kande og rør godt rundt til alt kaffen er våd og er begyndt at suge vandet til sig. Lad blandingen stå ved stuetemperatur i ca. 12 timer. Hæld iskaffen gennem et kaffefilter og gem i en lukket beholder i op til 2 uger i køleskabet. Servér fortyndet med en del kaffeekstrakt til en del vand eller mælk med 2-3 isterninger i.

Denne opskrift er blevet vist 11.357 gange