Mest udskrevede
Lækkert lige nu
Nyeste opskrifter
Mest viste
Udskriv opskrift
Surdej er brugt over hele verden i en eller andet form, ikke mindst her i Danmark hvor vi har vores lækre rugbrød. Dette er en surdej som man bruger den i San Francisco området til det lokale surbrød, men det kan helt sikket også bruges til vores brødtyper.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Opløs gæret i 2½ dl lunkent vand. Bland honning og mel i. Dæk med et viskestykke og opbevar blandingen ved stuetemperatur i 24 timer. Blanding vil begynde at skumme, og lugte lidt af øl. Tag 2½ dl af surdejen og bland med 2½ dl lunkent vand og 2½ dl mel, og lad stå endnu 24 timer. Denne fodring med vand og mel gentages de næste 4 dage (den overskydende surdej smides ud hver gang der fodres). Surdejen er klar på den syvende dag. Surdejen opbevares herefter i køleskabet, og fodres som ovenfor to gange om ugen. Belønningen er at den bliver bedre og bedre med årene, og i visse kredse går familiens surdej i arv fra generation til generation.
Denne opskrift er blevet vist 12.308 gange