Thai Sød Chilli Sauce
Udskriv opskrift
Her er opskriften på en lækker og hurtig sød chilli sauce der fint kan bruges til at dyppe forårsruller i, eller til at servere ved siden af lidt velkogt ris og kylling. Opskriften giver ca. 2½ dl sauce, og kan holde sig i en måned i en lufttæt beholder i køleskabet.
Ingredienser:
1½ dl
sukker
|
2
friske chilier
|
2 dl
vand
|
½ dl
hvidvinseddike
|
1 tsk.
salt
|
1 spsk.
Maizena
|
2 spsk.
vand
|
Fremgangsmåde:
Blend sukker, chillier, vand, hvidvinseddike og salt i en blender eller med en stavblender. Hæld saucen i en lille kasserolle over middelvarme og bring til en simren. Lad saucen simre i en 3-5 minutter. Bland Maizena og vand til en homogen vædske og rør i saucen. Lad det simre i yderligere et minuts tid. Køl helt ned inden det hældes i en skoldet beholder og sættes i køleskabet.
Denne opskrift er blevet vist
55.690 gange