Gulerodskage

Udskriv opskrift

Billede af Gulerodskage fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en meget lækker gulerodskage med valnødder. Jeg fik opskriften af mine svigerforældres venner, og har så tilføjet en blød mascarpone-Philadelphia glasur der meget fint komplimentere kagens konsistens og smag.

Ingredienser:

300 g mørk farin
2 dl olie (f.eks. majsolie)
4 æg
275 g mel
1 tsk. vanilliesukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
375 g revet gulerod
1 dl rosiner
40 g hakkede valnødder

glasur:
100 g flødeost (Philadelphia el. lign.)
50 g blødgjort smør
½ tsk. vanilliesukker
100 g mascarpone
2 dl flormelis

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 185°C. Rør olie og sukker sammen til en jævn masse. Rør æggene i et af gangen. Bland mel, kanel, vanilliesukker, bagepulver og natron og rør det i lidt af gangen til dejen har en tyk men stadig flydende konsistens. Vend reven gulerod, rosiner og valnødder i til det er jævnt fordelt. Hæld i en smurt 30 gange 25 cm bageform og bag i ca. 1 time. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt ned. Smør et tykt lag glasur over, og tage kagen ud af formen.

Glasur: Pisk smør og Philadeliphia sammen med en håndpisker til der er helt jævnt. Tilsæt vanilliesukker og vend derefter køleskabskold mascarpone i og pisk forsigtigt i 10-15 sekunder indtil glasuren er tyk. Vend forsigtigt flormelis i og pisk på langsom hastighed i ca. 30 sekunder, endelig ikke for meget.

Denne opskrift er blevet vist 24.759 gange