Rødbedesalat

Udskriv opskrift

Billede af Rødbedesalat fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker salat der udnytter den naturlige sødme i kogte rødbeder sammen med det bitre i kommen-vinaigretten. Meget lækker sammen med de tunge vinterretter, eller som en anderledes frokostret, f.eks. i mellemdagene..

Ingredienser:

500 g vaskede rødbeder
150 g finthakket fennikel
½ finthakket savoykål

dressing:
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. æblecidereddike
1 dl olivenolie
2 spsk. æblejuice
1 tsk. kommenfrø, ristede og stødt
salt

Fremgangsmåde:

Kog rødbederne møre i letsaltet vand, ca. 35-40 minutter. Lad dem køle lidt af og fjern så skindet med fingrene. Brug eventuelt handsker så den kraftige farve ikke sætter sig på hænderne. Skær rødbederne i både.

Pisk olie, eddike, æblejuice, sennep, kommen og salt sammen i en skål. Bland kål og fennikel med halvdelen af dressingen så de er godt dækket. Bland rødbederne med resten af dressingen i en anden skål så det ikke farver de andre ingredienser. Servér salaten direkte på individuelle tallerkner, og placér rødbederne ovenpå.

Denne opskrift er blevet vist 16.788 gange