Chipotle Chili med Limecreme

Udskriv opskrift

Billede af Chipotle Chili med Limecreme fra Verdens Lækreste Opskrifter

En typisk chilli som man ville have lavet den først i 30’erne under deppresionen i USA. Den er baseret på relativt billigt kød, og strukket godt med endnu billigere bønner. Chilli er blevet populært igen og er i vore dage lidt af en herrerret. Denne opskrift endnu mere med dens indhold af stærk røget chilli (Chipotle), sorte bønner og en ordentlig sjat mørk Porter. Med den lækre creme med limesmag er denne opskrift en stærk, tilfredstillende og hjertevarmende klassiker.

Ingredienser:

800 g hakket oksekød
250 g løg
6 fed hvidløg
30 g sød chilipulver (ja det er meget)
600 ml kalve eller oksebouillon
1 dåse hakkede flåede tomater
200 ml porter eller stout
2 spsk. hakket chipotle fra dåse (eller anden syltet chili)
2 spsk. majsmel
400 g sorte bønner, drænede og skyllede
1 dåse creme fraise
2 spsk. frisk lime juice
1 spsk. revet limeskal

Fremgangsmåde:

Sæt en tung smedejernsgryde over på høj temperatur. Tilsæt olie, og hakket oksekød. Bræk kødet fra hindanden mens det bruner. Brun i ca. 8 minutter. Hæld kødet over I en skål og brun løg og hvidløg i den same gryde, igen i ca. 8 minutter eller indtil let brunt. Tilsæt det søde chillipulver og steg indtil en aromatisk duft kommer fra gryden, ca. 3 minutter. Hæld kødet tilbage i gryden og tilsæt boullion, hakket tomat, porter og Chipotle chilli (anden frisk eller syltet chilli kan anvendes hvis ikke du har Chipotle). Lad simre indtil retten er jævnet, ca. 1 time. Rør i gryden med jævne mellemrum.

Tilsæt majsmel lidt af gangen. Tilsæt bønnerne (jeg har ofte brugt kidney beans hvis jeg ikke har kunnet finde sorte bønner). Smag til med salt og peber. Er meget velegnet til at blive lavet i forvejen og opvarmet til en dejlig middag. Kan også fryses.

Pisk Crème Fraise sammen med limesaften og limeskallen.

Serveres i rustikke skåle med et par skefulde limecreme over. Serveres med tortilla chips.

Denne opskrift er blevet vist 7.575 gange