Mest udskrevede
Lækkert lige nu
Nyeste opskrifter
Mest viste
Udskriv opskrift
Her er en lækker dessert der er yderst velegnet som afslutning på en romantisk middag, serveret med en sød mousserende vin, og selvfølgelig pyntet med et håndskåret skumfidushjerte.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 160°. Opvarm chokolade, mælk og fløde i en kasserolle over mellemvarme, mens der røres en gang i mellem, indtil chokoladen er smeltet og der kommer en stille damp fra gryden. Pisk æggeblommer, det hele æg, kakaopulver, vaniliesukker og salt sammen i en skål. Hæld den varme chokolade forsigtigt i med en lille stråle, mens der piskes kraftigt. Lad blandingen hvile i en 2-3 minutter, og fjern det værste skum med en ske. Fordel massen i 6 små ovnfaste skåle eller kopper. Dæk skålene med sølvpapir, og bag dem i et vandbad i 35 minutter. Chokolademassen skal gerne være stivnet, ellers giv den en 3-5 minutter mere i ovnen. Køl massen ned til stuetemperatur, og stil dem i køleskabet, until de er køleskabskolde, gerne natten over. Servér med en klat flødeskum, og evnt. et lille skumfidushjerte.
Denne opskrift er blevet vist 6.183 gange