Hjemmelavet Is

Udskriv opskrift

Grundopskrift til hjemmelavet is, som både er billigere at lave og smager bedre end de købte isdesserter. Der findes mange forskellige fyld til isen.

Ingredienser:

4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker
½ l piskefløde

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommerne og sukkeret godt sammen. Pisk fløden stiv.Bland forsigtigt æg og flødeskum (evt. med en dejskraber). Stil blandingen i fryseren. Rør af og til i blandingen de første par timer af frysetiden, så isen ikke krystalliserer. Efter ca. 5 timer er isen klar.

Vanilleis: Tilsæt blandingen kornene fra 2 vanillestænger.

Nougatis: Smelt 75g sukker gyldent på en pande. Tilsæt 50g hakkede mandler under omrøring. Hæld nougatblandingen på en plade med bagepapir og afkøl den. Knus nougaten og bland den i isblandingen efter 2 timers frysetid, når isen er grødagtig, så fordeler nougaten sig i hele isen.

Andre forslag: Hakket chokolade, nødder, mandler, marcipan, rom, portvin eller moset frugt.

Hjemmelavet is skal helst tages ud af fryseren ½ time, før den skal bruges.

Denne opskrift er blevet vist 88.494 gange