Dijon Lammekølle
Udskriv opskrift
Lammekød hører foråret til. Dansk lammekød er utrolig dejligt, men kan være svært at få fat på.
Ingredienser:
1-2
aubergine
|
1
squash
|
2
løg
|
250 g
champignon
|
20
soltørrede tomater
|
salt, peber
|
3 tsk
origano
|
1
lammekølle ca. 1,5 kg
|
1 spsk
sennep dijon
|
Fremgangsmåde:
Skær aubergine og squash i store tern og løgene i halve eller kvarte.Læg alle grøntsagerne i et stort ovnfast fad ca. 40x30 cm. og bland med tomater og krydderierne. Læg lammekøllen oven på grøntsagerne, smør sennep over kødet og drys med salt og peber.
Sæt fadet i kold ovn på en af de nederste ribber. Sluk for ovnen efter ca. 1 time, eller når et stegetermometer viser 60 grader. Lad stegen stege færdig i ovnen ved eftervarmen, indtil temperaturen er steget yderligere 5 grader.
Dæk kødet til og lad stegen hvile i mindst 20 minutter før udskæring. Lad evt. grøntsagerne blive stående i den slukkede ovn. Serveres med brød og salat.
Denne opskrift er blevet vist
5.101 gange