Pølsebrød
Udskriv opskrift
Det smager godt at bage sine egne pølsebrød, hvis familien er glade for pølser med brød. Brug mel af god kvalitet, så dine brød bliver lette og fine
Ingredienser:
50 g
gær
|
500 ml
vand
|
50 ml
olie
|
1 tsk
salt
|
2 tsk
sukker
|
1,4 l
hvedemel
|
Fremgangsmåde:
Smuldr gæren i skålen. Opvarm vand og fedtstof til 37 grader. Hæld lidt af væsken over gæren og rør, til den er opløst. Tilsæt resten af væsken sammen med salt, sukker og det meste af melet. Ælt dejen, til den slipper skålen. Drys lidt mel over dejen og lad den hæve i ½ time. Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem med resten af melet. Del dejen i to. Rul den ud til 2 stænger ca. 12 cm brede og 25 cm lange. Skær dem i strimler på tværs med en SKARP kniv.
Læg dem med snitfladen opad på en plade med bagepapir. Lad brødene hæve tildækket i ½ time. Bag brødene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter. Lad brødene køle af på en rist under et rent stykke.
Denne opskrift er blevet vist
7.769 gange