Mest udskrevede
Lækkert lige nu
Nyeste opskrifter
Mest viste
Udskriv opskrift
En grønsagsret, der altid vækker begejstring i min familie. Lav en dobbeltportion og steg resten i skiver på panden næste dag
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen. Smør et gratinfad med smør og drys med rasp. Del det rensede blomkål i små buketter og læg dem i gratinfadet. Drys lidt salt over. Kom mel, mælk og smør i en tykbundet gryde og bring det i kog under piskning. Kog godt igennem. Tag gryden af varmen og afkøl dejen lidt. Rør æggeblommer i en af gangen, Rør kraftig mellem hver. Smag til med salt og peber. Pisk hviderne meget stive og vend (evt. med en dejskraber) halvdelen af hviderne i dejen, Fold resten af hviderne forsigtigt i. Hæld dejen over blomkålen og drys med revet ost. Sæt fadet på ovnristen nederst i ovnen. Bagetid ca 60 min ved 180°C (ovndøren må ikke åbnes). Serveres med koldt smør og en stor skål salat til
Denne opskrift er blevet vist 10.467 gange