Lammekødsspid

Udskriv opskrift

Her er en blanding af kød og grønsager på spid. Der kan bruges andre former for kød og grønsager.

Ingredienser:

500 g lammekød (kølle)
150 ml hvidvin
1 stk citronskal
2 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
2 spsk olivenolie
2 squash (250g)
salt, peber
2 spsk olivenolie til pensling

Fremgangsmåde:

Tør kødet grundigt med et stykke køkkenrulle og skær det i store terninger. Pil og hak hvidløgene og bland dem med hvidvinen, citronskal, rosmarin og olivenolie. Hæld denne marinade over kødet og lad det marinere ca. 5 timer under låg. Skyl squashene, tør dem godt og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver, som sættes skiftevis med det marinerede kød på 4 spid. Drys spiddene med salt og peber og læg dem på den varme grill.

Grill dem i ca. 8 minutter for middel varme. Vend dem hyppigt under grilningen og pensl dem med olie, hver gang de vendes. Server med hvidløgsflute og grillstegte tomater samt en god salat.

Denne opskrift er blevet vist 3.083 gange