Kom rugkernerne i en stor skål. Hæld kogende vand over, og lad kernerne trække i ca. 1 time. Tilsæt øl og rør gæren ud heri. Tilsæt kærnemælk, hvedemel og salt. Rør blandingen godt og ælt rugmel i lidt efter lidt. Dæk skålen med et viskestkke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Beklæd en bradepande (ca. 34 x 40 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Glat dejen med en træspatel dyppet i koldt vand. Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Skær dejen igennem 4 gange på den korte led og 7 gange på den lange - i alt 40 minirugbrød. Pensl med smør.
Sæt rugbrødene i en kold ovn, indstil på 200 grader og bag i ca. 40 min. Sluk ovnen, og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 10 min. Bræk brødene fra hinanden.