Sommergryde

Udskriv opskrift

Kan spises alene og er man til kød,er denne ret velegnet til frikadeller, karbonader eller medisterpølse.

Smørbolle: 25g blødt smør og 2½ spsk mel røres sammen. Bruges til at jævne en sauce med.

Ingredienser:

200 g kartofler i tern
200 g gulerødder i tern
200 g grønne bønner i små stykker
200 g grønne ærter
200 ml vand
600 ml mælk eller fløde
1 tsk salt
peber
1 bdt persille

smørbolle:
25 g blødt smør
2½ spsk hvedemel

Fremgangsmåde:

Kom kartofler, gulerødder og bønner i kogende vand og kog dem i 5 min. Tilsæt ærter og mælk. Rør smør og mel sammen og tilsæt smørbollen til grønsagsblandingen. Kog stuvningen godt igennem. Smag til med salt og peber. Tilsæt persille lige før serveringen.

Denne opskrift er blevet vist 7.072 gange