Lammegryde Med Hvidvin
Udskriv opskrift
Denne ret kan nemt laves i forvejen og er derfor en god gæsteret. Desuden er den nem at "strække" lidt, hvis der kommer et par ekstra gæster.
Ingredienser:
1
lammekølle
|
400 g
små løg
|
4
gulerødder
|
1
persillerod
|
50 g
smør
|
300 ml
hvidvin
|
200 ml
bouillon
|
200 ml
fløde
|
salt, peber
|
rosmarin
|
250 g
champignoner
|
25 g
smør
|
250 g
grønne bønner
|
Fremgangsmåde:
Skær kødet fra benet og skær det i mundrette stykker. Skold og pil løgene. Skræl gulerødder og persilleroden og skær dem i skiver. Smelt smørret i en gryde og lad kødet brune heri. Kom også benet i. Tilsæt løgene og lad dem brune med. Bland gulerødder og persilleroden i og svits dem under omrøring. Hæld hvidvin, bouillon og fløde ved og krydr med salt, peber og rosmarin. Læg låg på og lad det simre i ca. 40 minutter.
Rens champignoner og skær dem i skiver og rist dem på en pande i smørret. Put champignon og bønner i gryden de sidste 5 minutter af stegetiden. Fjern benet og jævn retten med maizena. Serveres med råstegte kartofler og rugboller.
Denne opskrift er blevet vist
4.490 gange