Ovnret Med Champignoner

Udskriv opskrift

Kartoffelmos er især elsket af børnene. Her er de bagt i ovnen med champignoner og tomater. Denne ret kan serveres til frikadeller eller medisterpølse.

Ingredienser:

½ kg kartofler
salt, peber
2 æg
1 spsk mælk
6 spsk reven ost
6 spsk hakket persille
3 spsk smør
reven muskatnød
250 g champignoner
1 spsk citronsaft
2 store tomater

Fremgangsmåde:

Kog de skrællede kartofler møre i usaltet vand, damp dem tørre og mos dem. Rør salt, peber, æggeblommer, mel, reven ost, hakket persille og 2 spsk smør i og smag mosen til med muskatnød. Svits de rensede, skivede champignoner i 1 spsk smør og tilsæt salt, peber og smag til med citronsaft. Læg et lag kartoffelmos i bunden af et smurt ovnfast fad og læg champignoner over. Dæk med tykke tomatskiver, der drysses med lidt peber og salt. Bred resten af kartoffelmosen over.

Sæt fadet i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Server til frikadeller eller som ren vegetarisk mad med en stor skål salat.

Denne opskrift er blevet vist 4.663 gange