Gullaschsuppe

Udskriv opskrift

Billede af Gullaschsuppe fra Verdens Lækreste Opskrifter

Gullaschsuppe er en lækker og fyldig suppe, der sagtens kan serveres som hovedret med et stykke godt brød, eller som natmad med friskbagt kuvertbrød efter en våd og svedig fest.

Ingredienser:

2 kg oksebov
1 skive røget bacon
2 løg
4 gulerødder
6 kartofler
50 g smør
2 l vand
1 ds flåede tomater
1 spsk paprika
1 tsk kommen
2 fed hvidløg
2 grønne peberfrugter
200 ml cremefraiche

Fremgangsmåde:

Skær kødet fra benet og skær det i mundrette stykker. Skær baconet i tern. Pil og hak løget. Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i små stykker. Smelt fedtstoffet og rist bacontern heri. Brun så kødet. Lad grønsagerne brune med. Hæld vand og tomaterne med væde i. Kom bovbenet ved og kom paprika, kommen, hvidløg og salt i. Læg låg på og lad suppen koge svagt i 40 minutter, til kødet er mørt. Rens peberfrugterne og skær dem i ringe. Kom dem i suppen de sidste 15 minutter af kogetiden.

Fjern benet og server suppen rygende varmt med en skefuld cremefraiche i hver portion. Server med groft brød til f. eks. brydebrød, eller prøv de lækre ostetrekanter.

Denne opskrift er blevet vist 9.290 gange