Gode Ben med Urter
Udskriv opskrift
En ret, nogen elsker og andre elsker at hade, fordi af én eller anden grund smager gode ben bedst, når de bliver spist med fingrene, og man sidder tilbage med fedt til op over begge ører.
Ingredienser:
1½ kg
gode ben
|
olie til stegning
|
vand
|
Maizena
|
1
oksebouillonterning
|
1
laurbærblad
|
salt og groft salt
|
1½
renset porrer
|
400 g
kartofler
|
150 ml
sødmælk
|
25 g
smør
|
reven muskatnød
|
Fremgangsmåde:
Benene skæres eventuelt i mindre stykker og brunes herefter godt af i en stor gryde. Krydres med salt og peber og tilsættes herefter vand med buoillonterning, til det dækker. Lad benene koge ved svag varme og under låg i ca. 90 min. De sidste 8-10 minutter koges gulerødder med. Kort før benene er færdige, koges porrer med, til den mør.
Når benene er møre, tages de op, og skyen sigtes og koges evt. mere ind og jævnes evt. med lidt maizena. Serveres med kartoffelmos.
Denne opskrift er blevet vist
5.633 gange