Det er jo ikke alle, der spiser and, gås eller kalkun til jul. Foretrækker du en grøn steg, så prøv denne her.
Rens og hak champignonerne groft og svits dem i lidt smør. Mal nøddekernerne i blender. Bland champignoner og nøddekerner og tilsæt blegselleri, skåret i strimler og æblet, skåret i tern. Rør rasp, fløde og æg i . Krydr med salt, peber, allehånde og ingefær. Tø butterdejpladerne op og læg dem to og to side om side og i forlængelse af hinanden. Rul dem ud. Fordel farsen ned ad midtelinien og pak dejen om farsen. Læg farsrullen på sammenføjningen. Pynt med strimler af butterdej, lim dem på med æg. Pensl pakken med æg og bag den ved 200 grader i ca 45 minutter. Farsen kan også tilberedes uden butterdej. Så lægger man farsen som et aflangt brød og bager den i ovnen ved 200 grader i 40 minutter.
Server med med hvidkålsalat eller rødkålsalat og hasselbackkartofler.