Æblekage
Udskriv opskrift
Om efteråret er der mange æbler til rådighed, så det er bare at komme i gang med at udnytte overskudet. Her er opskriften på en lækker traditionel æblekage, som familien vil kunne lide.
Ingredienser:
1 kg
madæbler
|
vand
|
1 stang
vanillie
|
125 g
sukker
|
rasp
|
3 spsk
sukker
|
25 g
smør
|
pynt:
|
250 ml
piskefløde (2½dl)
|
syltetøj
|
Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og skær dem i tern. Kog dem med så lidt vand som muligt, helst kun det vand, der hænger ved. Skær vanilliestangen midt igennem på langs og kog den med. Når æblerne er kogt møre, tages vanilliestangen op og der tilsættes sukker. Afkøles.
En pande varmes op og raspen hældes på den varme pande. Når det begynder at brune, tilsættes smørret og sukkeret. Rist raspen i ca. 10 minutter. Afkøles. Læg æblemos og ristet rasp lagvis i en glasskål. Pisk fløden til flødeskum. Hæld det over kagen og pynt med syltetøj
Denne opskrift er blevet vist
13.362 gange