Smørbirkes
Udskriv opskrift
Disse birkes smager dejligt med smør og ost eller marmelade. De tager nogen tid at lave, men er besværet værd.
Ingredienser:
dej:
|
50 g
gær
|
100 ml
mælk (1dl)
|
½ tsk
salt
|
1 tsk
sukker
|
1
æg
|
100 g
smør
|
300 g
mel
|
fyld:
|
50 g
smør
|
pynt:
|
æg og birkes
|
Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i den kolde mælk. Salt, sukker og æg tilsættes. Hæld gærblandingen i en fordybning i melet. Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen sammen. Lad den stå en øjeblik, før den deles midt over. Rul hver del ud som en plade på ca 20x30 cm. Bred lidt smør ned ad midten på hver plade og fold dejen sammen i tre dele på den lange led. Pensl stængerne med æg og drys birkes på. Skær hver længde i 8 stk, gerne lidt på skrå. Sæt stykkerne på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve i 15 minutter og bag dem i 8 -10 minutter ved 220 grader.
Denne opskrift er blevet vist
10.021 gange