Birkeshorn
Udskriv opskrift
Et fint og let gærbrød, der vil være lige godt til eftermiddagste og morgenmad
Ingredienser:
300 ml
mælk
|
25 g
gær
|
1
æggeblomme
|
1½ tsk
salt
|
ca 600 g
mel
|
1
æggehvide til pensling
|
100 ml
birkes
|
Fremgangsmåde:
Lun mælken og bland gær, æggeblomme og salt i. Ælt melet i og stil dejen til hævning et lunt sted i 40 minutter. Dæk fadet godt til. Slå dejen ned og pres den i form som en stor trekant. Rul dejen fra den lange side til et stort horn og stil den til efterhævning på bagepladen i ca. 25 minutter. Når brødet er færdighævet, penslet det omhyggeligt, og hele overfladen dækkes tæt med birkes. Bag birkeshornet i 30-35 minutter ved 225°C midt i ovnen.
Denne opskrift er blevet vist
5.793 gange