Makronsnitter

Udskriv opskrift

I dag kan man købe færdiglavet butterdej , men du kan også selv lave butterdej, og således lave kagerne helt fra bunden.

Ingredienser:

2 pl butterdej
150 ml jordbær -eller hindbærsyltetøj(1½dl)
200 ml kagecreme(2dl)
2 æggehvider
100 g sukker
100 g malede mandler
1 tsk hjortetaksalt

Fremgangsmåde:

Lad 2 plader butterdej tø op i 20 minutter. Lav cremen imens. Rul derefter hver plade ud til ca dobbelt længde. Skær en smal bræmme af i hver side, så dejen hæver jævnt. Kom cremen og jordbær- eller hindbærsyltetøjet på stængerne. Pisk æggehviderne stive. Pisk sukkeret i og bland forsigtigt de malede mandler og hjortetaksalt i. Fordel marengsmassen over fyldet, så det dækker.

Bag stængerne ved 200 grader ca. 20 minutter. Skær stængerne i skrå snitter. Der bliver 12 -14 stykker.

Denne opskrift er blevet vist 9.804 gange