Bagt Æbledessert
Udskriv opskrift
Ved efterårstide bliver det æblesæson, og her er der ikke grænser for hvad man kan købe (eller samle i haven) af æbler. Denne opskrift er en lækker måde at bruge denne overflod på.
Ingredienser:
½ kg
æbler
|
4 spsk
sukker
|
2 tsk
kanel
|
100 ml
rosiner (1dl)
|
25 g
finthakkede nødder
|
25 g
solsikkerkerner
|
150 g
mel
|
150 g
smør
|
1 spsk
sukker
|
Tilbehør:
|
flødeskum
|
Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og skær dem i meget tynde både. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Rør sukker med kanel og drys det over æblerne sammen med rosiner, nødder og solsikkerkerner. Findel smørret i melet med fingrene og bland sukkeret i - dejen skal ikke samles med være en " smulredej". Drys den over æblerne og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca ½ time.
Serveres med flødeskum eller cremefraiche
Denne opskrift er blevet vist
9.839 gange