Andesteg

Udskriv opskrift

Billede af Andesteg fra Verdens Lækreste Opskrifter

Der er selvfølgelig mange måder at tilberede en and på. Her er den måde jeg synes er mest lækker. Anden serveres med rødkål, halve æble med gele og med brunede kartofler.

Ingredienser:

1 stor and, 3 kg
salt, peber
4 æbler
450 g svesker
1 løg
2 gulerødder
timian
½ l vand

sauce
600 ml suppe kogt på hals, kråse og vinger
salt
skummet sky fra bradepanden
maizena til jævning

Fremgangsmåde:

Tør anden godt både udvendigt og indvendigt. Gnid ned salt og peber indvendigt og fyld den med æblebåde og svesker. Luk den med kødnåle. Læg anden først med rygsiden opad på risten over bradepanden ved 250°C i 15 ninutter. Vend den og brun den med brystsiden opad 15 minutter. Skru ned for varmen til 175°C og drys anden med salt og peber. Hæld fedtet fra bradepanden og kom vand i sammen med løg og snittede gulerødder og timian. Steg anden yderligere i 1½ time.

Lav et afkog af vinger, hals og kråse med lidt vand og urter i en gryde. Tag anden ud af ovnen og hæld skyen fra. Lad skyen stå lidt og skum så fedtet fra. Hæld skyen i en gryde til den siede kogelage. Brug vores opskrift på brun sauce til at lave en overaskende nem og fantastisk lækker sauce der passer godt til anden.

Efterbrun anden ved 250°C med åben ventil i 15 minutter. Lad anden stå mindst 15 minutter med stanniol over, inden den skæres for.

Sådan skæres anden for: Skær lårene fra i hofteleddet. Del låret i over- og underlår. Skær ned langs brystbenet og skråt udefter, så tæt på benet som muligt, og skær brystfileterne fri. Del hver brystfilet i 4-6 stykker. Læg stykkerne tilbage på skroget, så anden ser hel ud.

Denne opskrift er blevet vist 5.223 gange