Mest udskrevede
Lækkert lige nu
Nyeste opskrifter
Mest viste
Udskriv opskrift
"I gåsens ryg et flag skal stå, og den har små manchetter på og grankrans om sin mave" står der i "Peters jul" og her er så opskriften...
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Skær halsen af gåsen og evt. de yderste vingespidser. Gnid den godt tørrede gås indvendigt med salt og peber og fyld den med svesker og skrællede æblebåde. Luk for åbningen med kødnåle eller sy med ufarvet bomuldsgarn. Træk halsskindet bagover på gåsen og gør det fast med kødnåle. Hvis der er meget halsskind, kan man skære noget af det af og lægge ved siden af gåsen. Tør gåsen udvendigt med køkkenrulle, ellers bliver den ikke sprød. Læg den med rygsiden opad på en rist i bradepanden. Brun den i 15 minutter ved 250°C. Vend gåsen og brun den med brystsiden opad i 15 minutter. Dæmp varmen til 160°C og læg et delt løg, fintsnittede gulerødder og timian i bradepanden. Krydr gåsen med salt og peber. Hæld ca. ½ l kogende vand eller suppe i bradepanden. Lad gåsen stege yderligere 2-2½ time. Mens gåsen steger, koges vinger, hals og kråse med lidt vand og løg i ca. 1 time. Når gåsen er færdigstegt, tages den ud af ovnen og stegeskyen sies fra, lad det stå lidt, til fedtet har samlet sig foroven .- og skum det af. Gåsen skal stå i 15 minutter under staniol, før den skæres for. Saucen laves af den siede sky, samt skyen fra afkoget fra vinger osv. Vi har en nem og meget lækker opskrift på brun sauce i vores kogebog Garner med svesker og halve æbler med gele og sevér brunede kartofler og rødkål til. Sådan skæres gåsen for: Skær lårene fra i hofteleddet. Del låret i over- og underlår. Skær ned langs brystbenet og skråt udefter, så tæt på benet som muligt, og skær brystfileterne fri. Del hver brystfilet i 4-6 stykker. Læg stykkerne tilbage på skroget, så gåsen ser hel ud.
Denne opskrift er blevet vist 11.466 gange