Rødkål

Udskriv opskrift

Billede af Rødkål fra Verdens Lækreste Opskrifter

Rødkål bruges til mange ting I det danske køkken. Som velsmagende pynt på vores berømte smørrebrød, og til middagen med frikadeller eller medisterpølse og specielt ved vore julemiddage.

Ingredienser:

800 g rødkål
15 g smør
1 syrligt æble
100 ml rødvinseddike (1dl)
100-200 ml ribsgele eller saft (1 -2dl)
1½ spsk sukker
1/4 tsk salt
100 ml vand

Fremgangsmåde:

Snit rødkålen fint med en kniv. Svits det i en gryde i smørret. Skræl æblet, skær det i både og kom det i gryden. Tilsæt eddike, ribsgele, sukker og salt. Hvis kålen er meget tør, tilsættes lidt vand. Kog kålen i ca. 45 minutter, til den er godt mør. Rødkålen kan laves i forvejen og fryses.

Denne opskrift er blevet vist 6.961 gange